Esoterische acupunctuur richt zich tijdens het consult niet alleen op tekenen en symptomen van ziekte. De focus ligt op het herstel van een energetische disbalans door te werken met de zeven chakra’s en verschillende acupunctuurpatronen. Deze vorm van acupunctuur is ontwikkeld door Mikio Sankey. Het maakt onder andere gebruik van de traditionele Chinese acupunctuurtheorie, het Chakra-systeem, Sacred Geometry en de Quabbalistic Tree of Life.

Tijdens een esoterische acupunctuur consult worden naaldjes op acupunctuurpunten geprikt die een groot effect hebben op het bewustzijn. Samen vormen de naaldjes een patroon. Via denkbeeldige lijnen kunnen de punten in een patroon met elkaar verbonden worden, vaak in de vorm van enkele driehoeken. De naaldjes zijn geplaatst rond chakra’s en staan dan in een geometrisch patroon als een yantra of mandala.

De verschillende patronen van esoterische acupunctuurpunten zijn gericht om het bewustzijn op een frequentie van genezing te brengen. Je zou beter kunnen zeggen: ‘gericht op een herstel van hogere frequenties”. Wanneer de subtielere chakra energieën met elkaar worden uitgelijnd, ervaar je dit zowel fysiek als mentaal.

Een visualisatie of begeleide meditatie kunnen onderdeel zijn van het consult. In deze vorm van acupunctuur en de daarbijbehorende meditatie’s staat het hartchakra centraal.

Waar vindt  heling plaats?

Met Esoterische Acupunctuur richten we ons op het in balans brengen van de energie in en om je lichaam. Het fysieke lichaam is een uitdrukking van meerdere ‘energetische subtiele lichamen’. In de Bhagavad Gita worden de subtiele lichamen (kosha’s) beschreven als een combinatie van bewustzijn, intellect en ego en staat het fysieke lichaam onder controle van deze subtielere energetische lagen.

Esoterische acupunctuur verbetert niet alleen de qi stroom van organen en de verschillende fysiologische lichaamssystemen. Daarbinnen brengt het ook de chakras in balans, zodat er in het ruimere energieveld rust, zachtheid en vrede is.

Esoterische acupunctuur maakt een harmonische verbinding met het hogere bewustzijn. Een verstoring in de subtiele lichamen en bijbehorende bewustzijnslagen is vaak een oorzaak van ziekteprocessen. Heling start dan ook eerst in deze subtielere lagen.

Wanneer iemand zich met dit verhoogde bewustzijn kan verbinden, kan ook disbalans, de kracht van gedachten of de gehechtheid aan emoties herkend worden.

Wat is het doel van esoterische acupunctuur?

Het primaire doel is om het krachtveld van liefde uit te breiden. Dit veld van liefde is als een poort om genezing vanuit het hart te vergroten. Wanneer we ons met een verhoogd bewustzijn verbinden met het hartchakra ervaren we dat dit de plaats is waar inzicht, compassie, het zelfhelend vermogen zich manifesteren. Je maakt contact met het Grotere Veld van Liefde, dit veld is natuurlijk identiek aan het Goddelijke. God = Love

Hoe helpt esoterische acupunctuur jou?

Alle esoterische patronen zijn ontworpen en geïmplementeerd met de bedoeling om het bewustzijn naar de hoogste positieve frequenties te brengen voor genezing, om toegang tot oude wijsheden in andere lagen van het bewustzijn te ontsluiten. Esoterische acupunctuur is om die reden complementair bij het bewandelen van een spiritueel pad. Bij pijn of ziekte zal ik vaker eerst klassieke TCM acupunctuur of pijnbestrijding via (oor)acupunctuur doen. Esoterische acupunctuur pas ik alleen toe na overleg met de cliënt.

Tijdens een consult zul je merken dat je je kunt verbinden met een hoger weten dan wat we vanuit onze mind denken te kennen. Dit verhoogde bewustzijn kunnen we verankeren in het fysieke lichaam. Zodat we ons kunnen manifesteren vanuit een ander niveau. Met een hogere frequentie waarin zowel verbinding, als heling vanuit hartniveau plaats kan vinden.

Meer informatie op de website van Mikio Sankey >>>www.esotericacupuncture.com