Lockdown – Qi – Stagnatie

Tijdens deze lockdown is onze wereld aanzienlijk kleiner geworden. Veel mensen werken thuis maar hebben nauwelijks ruimte voor een home office. We kunnen niet meer sporten en daardoor bewegen we te weinig. Fysiek zijn we afgesloten van onze sociale contacten of familie. Een aanraking of nabijheid geeft stress. We functioneren… echter niet als ons beste zelf.

In de acupunctuurstudio merk ik bij mijn cliënten wat het effect van de lockdown is. Mensen hebben vaker last van obstipatie, ik behandel vaker menstruele klachten. Ik hoor veel meer mensen over hoofdpijn en andere spanningsklachten. Ik voel in de pols vaker een verhoogde hartslag. Mijn cliënten benoemen de moeite die ze hebben om een uitweg voor hun emoties te vinden. We praten over depressie en dat deze periode uitzichtloos is. Nu alles anders is, zijn velen van ons een deel van zichzelf kwijt.

Ik las een artikel over introverte mensen, dat sommigen juist floreren tijdens de lockdown. Daarover sprak ik met F. ze herkende zich hierin. Maar ze merkte ook op: “Ik vind het best fijn hoor allemaal zo, maar voor mij als introvert persoon is het gevaar tijdens deze lockdown, dat ik me helemaal terugtrek. Dat ik dan niks meer doe, tot niks meer kom. Niets kan dus niets hoeft.”

De acupunctuurstudio is open

Toen ik niet mocht werken voelde ik me behoorlijk gekortwiekt. Ik kon me er niet aan overgeven. Ik ben meer het extraverte type. Misschien daarom dat ik de lockdown met alle opgelegde beperkingen behoorlijk verschrikkelijk vind.

Gelukkig is de acupunctuurstudio weer open en kan ik doen waar ik zoveel van geniet.

De beste versie van jezelf

Als we geen uiting kunnen geven aan onze gevoelens. Als we onze creativiteit, kracht, of intelligentie niet kunnen inzetten dan stagneren we. Als we tot niets meer komen omdat niets hoeft dan dooft het vuur.

Mentale, fysieke of emotionele stagnatie herken ik als acupuncturist als Qi stagnatie. Onze vitale energie kan dan niet vrijelijk stromen. 

Acupunctuur kan je ondersteunen, ook in deze maffe tijd.


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *