ekhart yoga mindfulness program

Mindfulnessoefeningen (gratis download)

Veel mensen mediteren na de mindfulnesstraining door met de mp3’s die ze kregen uitgereikt tijdens de training. Vaak vinden ze het zitten met stembegeleiding makkelijker. Op deze pagina staan de mindfulness oefeningen die ik heb ingesproken.

Ik schreef ook een blog waarom de ademhaling zo’n belangrijk anker is tijdens het mediteren ik waarom we tijdens een meditatie de aandacht telkens weer terugbrengen bij de ademhaling.

Mindfulness meditaties

Als we mediteren dan is het volgen van de ademhaling helpend om in het moment aanwezig te blijven. Onze adem is als een anker, waar we telkens weer bij kunnen aanleggen op momenten dat we afdwalen.

Bodyscan oefening

Liggende opmerkzaamheids-oefening. Een rondreis door het lichaam van 45 minuten.

Meditatie op de ademhaling

Hier schrijf ik waarom we tijdens een meditatie de aandacht telkens weer terugbrengen bij de ademhaling. 20 minuten durende zitmeditatie

Geluiden en de ademhaling

Nadat we kunnen rusten bij het volgen van de ademhaling verkennen we hoe we de aandacht kunnen richten op geluiden en gedachten: 25 minuten durende zitmeditatie

Verschillende velden van aandacht

Mediteren is een vaardigheid met een zachte kwaliteit. We kunnen vriendelijk en zacht opmerken wat we van moment tot moment ervaren. Heel bewust kunnen we zachte aandacht direct op onszelf richten. Een 45 minuten durende zitmeditatie.

Ademruimte

Een drie minuten durende oefening welke je in je dag kunt vlechten. Voor tips en het transcript van deze korte oefening: >>>klik hier.

Mindful Yoga

Ingesproken Mindful Yoga oefeningen, liggende- en staande yoga. Tips voor trainers om de yoga mindful te kunnen begeleiden.