Acupunctuur

Als je nog nooit een acupunctuur behandeling hebt gehad

Wat je moet weten over acupunctuur

Heb je nog nooit een acupunctuurbehandeling gehad en vraag je je af of het werkt, zelfs als je er niet in gelooft? Iemand vroeg me dit laatst en het bracht me aan het lachen. Ja, acupunctuur werkt ook als je er sceptisch over bent. Vaak merk je direct effect.

Wetenschappelijke onderbouwing

Er is steeds meer wetenschappelijk bewijs dat de effectiviteit van acupunctuur ondersteunt. Het wordt succesvol toegepast bij de behandeling van sportblessures, rugpijn en slapeloosheid, maar ook bij angstklachten, depressie, migraine, gewrichtsklachten en onvruchtbaarheid. Recente studies in Duitsland en Australië tonen bijvoorbeeld aan dat de kans op een succesvolle bevruchting bij een IVF-traject 50% groter is wanneer acupunctuur wordt toegepast voorafgaand aan de behandeling, vergeleken met een groep die geen acupunctuur kreeg.

De bovenstaande documentaire geeft inzicht in de toepassingen van acupunctuur, met een heldere uitleg over de effectiviteit en de wetenschappelijke onderbouwing ervan.

Is het duurder dan een behandeling bij de dokter of in het ziekenhuis?

Moderne gezondheidszorg, inclusief acupunctuur, richt zich op preventie, natuurlijke ondersteuning en leefstijladvies. Acupunctuur helpt het lichaam en de geest in balans te brengen en versterkt je weerstand. Wat is de investering die jij wilt doen om gezond te zijn van lichaam en geest? Je ervaart direct wat een behandeling voor je doet: meer rust in je hoofd, minder pijn, een betere nachtrust en een vermindering van klachten. Het effect van acupunctuur is vaak direct merkbaar.

Een acupunctuurconsult duurt ongeveer 60 minuten en kost €85,-. De zorgverzekering vergoedt vaak een deel van dit bedrag en deze vergoeding gaat niet ten koste van het eigen risico. Het aantal behandelingen varieert, maar gemiddeld zijn er vijf tot zes sessies nodig. Ik kan je goed uitleggen wat je kunt verwachten. Voor een acupunctuurbehandeling heb je geen verwijzing van de huisarts nodig.

Bovendien verstoort acupunctuur je huidige behandeltraject niet. Tijdens de behandeling van kanker kunnen bijvoorbeeld de negatieve bijwerkingen van chemotherapie of bestraling, zoals vermoeidheid, hoofdpijn en een verzwakte spijsvertering, worden verlicht door acupunctuur.

Bang voor naalden?

Veel mensen hebben een fobie voor naalden en denken misschien dat acupunctuur pijnlijk is. Maar een acupunctuurbehandeling doet geen pijn. In mijn praktijk heb ik meerdere mensen behandeld die bang zijn voor naalden. Ik ben heel voorzichtig en stem de behandeling af op de cliënt om deze zo stressloos mogelijk te maken.

De naaldjes die worden gebruikt zijn niet zoals injectienaalden of naalden waarmee bloed wordt afgenomen. Acupunctuurnaaldjes zijn heel dun. Het zetten van de naaldjes is niet pijnlijk en elke cliënt in mijn praktijk kan je bevestigen dat het uiteindelijke effect zeer ontspannend is.

Een acupuncturist ziet de hele mens

Bij het behandelen van een klacht kijk ik naar de hele mens. Deze holistische benadering betekent dat ik niet alleen naar de klacht kijk, maar ook naar het patroon en de oorzaak ervan. Dit houdt in dat een behandeling wordt ingezet voor jouw hele menszijn: op fysiek, mentaal en spiritueel niveau.

Twijfel je nog?

Als je nog nooit een acupunctuurbehandeling hebt gehad, kan acupunctuur mysterieus, spannend of zelfs pijnlijk lijken. Maar niets is minder waar. Zorg ervoor dat je de ondersteuning krijgt die je verdient. Maak je eerste afspraak in mijn praktijk, ik help je graag. Op natuurlijke wijze kunnen we de balans in je lichaam herstellen.