Verdiepingsweekend Parenting Ourselves

Dit verdiepingsweekend is voor wie een parenting ourselves 5-daagse retraite gedaan heeft, en al dan niet het vorige verdiepingsweekend gedaan heeft, waar we het thema vergeving geëxploreerd hebben.

In dit weekend gaan we het Internal Family System model van Robert Schwartz verder verkennen in meditatie, yoga, insight dialogue, schrijven, creatieve expressie, en rollenspel.
We zijn geneigd om onszelf als één persoon te zien, als één identiteit, en hebben een verhaal over onszelf geconstrueerd, “zo ben ik”. Dat geeft houvast maar zet ons ook vast.
Door onszelf te gaan ontdekken als een gezin dat bestaat uit gezinsleden van verschillende leeftijden/levensfasen, die allemaal hun bijdrage leveren aan het functioneren van het systeem, komen we weer los, in beweging. Alle leden horen erbij, we laten niemand achter en sluiten niemand buiten.
Alle delen hebben een eigen perspectief op ons interne gezin, net als dat in gezinstherapie alle gezinsleden dat hebben. We geven aandacht aan de verwaarloosde delen, en observeren hoe de dominante delen daarop reageren. Onze innerlijke ouder houdt van alle delen, heeft de leiding, maar leert van alle delen, en hun interactie. 

Programma

Het weekend bestaat uit zit- en loopmeditaties, yoga, insight dialogue, en dhamma talks. Ook is er een uur per dag werkmeditatie. Behoudens de insight dialogue en subgroep uitwisseling zijn we in stilte.
Er mag geschreven en getekend worden.
We worden omhuld door de prachtige natuur van de Hoorneboegse heide. Er is eigen tijd om te wandelen en te rusten. We genieten van de met zorg voorbereide vegatarische maaltijden en ’s avonds gaat de sauna aan.

Begeleiders

Susan Bögels en George Langenberg werken sinds 2009 samen.

Susan Bögels

Susan Bögels is psychotherapeut, mindfulnesstrainer en hoogleraar. Ze geeft mindfulnesstraining voor ouders en kinderen aan professionals wereldwijd. Ze publiceert over mindful parenting en mindfulness voor kinderen.
Bezoek de website van Susan

Profielfoto George Langenberg

George Langenberg

George Langenberg is acupuncturist en geeft yoga- en meditatielessen in Haarlem. Hij is supervisor van mindfulnesstrainers en opleider van yogadocenten. In 2013 schreef hij een kinderboek over mindfulness en compassie.

Aanmelden

Dit verdiepingsweekend is voor wie een parenting ourselves 5-daagse retraite gedaan heeft.

Begeleiding
Susan Bögels & George Langenberg
Start: Vrijdagavond 10 januari om 19:00u.
Einde: zondag 12 januari om 16:00u.
Locatie: De Hoorneboeg
Prijs:
850,- voor een eenpersoonskamer (reeds allemaal geboekt)
775,- voor een tweepersoonskamer
Parkeerkosten auto: €5,- per dag (ex 21% btw)

Je kunt vrijdag al eerder komen, de Boszaal (onze huiskamer) staat vanaf vrijdagmiddag tot je beschikking. Of kom wat eerder om te eten bij de Tuinman. Je moet dan wel tijdig reserveren!

Als je dit weekend doet in het kader van je professionele ontwikkeling zijn de kosten mogelijk aftrekbaar van de belasting.