Jon Kabat Zinn over Mindful Parenting

UvA minds het Behandelcentrum voor Ouder en Kind, dat onder leiding staat van UvA-hoogleraar Orthopedagogiek Susan Bögels, houdt zich bezig met de toepassing van en onderzoek naar mindful parenting en mindfulness voor kinderen. Susan Bögels deed in 2010 ook onderzoek naar de effecten van de pilot MindfulKids in de klas. Jon Kabat-Zinn, de grondlegger van mindfulness-training, bracht zaterdag 23 april een bezoek aan het UvA Behandelcentrum voor Ouder en Kind.

Susan Bögels: “Ons mindfulness programma voor kinderen met ADHD en hun ouders, waarin kinderen en hun ouders in een parallelle kind- en oudergroep mediteren, leidt er niet alleen toe dat er iets verandert in de aandachtsprocessen van kinderen en hun ouders, maar ook dat er iets verandert in de relatie tussen ouder en kind.
Kabat-Zinn zei het heel mooi: dit is niet alleen mindfulness, maar ook heartfulness.”

Meer informatie